nova vlada

Zastupnik HRAST-a Zekanović: 'Ako Škoro okupi sve koji su ga podržali, mogli bi razmišljati o preuzimanju vlasti'

22.01.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izrazio je u srijedu uvjerenje da bi, ako Miroslav Škoro objedini sve političke opcije koje su podržale njegovu predsjedničku kandidaturu, mogli razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i dati mandatara za sastavljanje iduće Vlade

Zekanović je poručio da je na Škori da pokrene sve što je najavio u nedavnom intervjuu u Večernjem listu, kada je govorio o stvaranju pokreta koji bi na izbore izašao pod njegovim brandom.

'Ako se pokrene zajednička priča koja bi objedinila sve koji su podržali Škoru, mogli bismo stvarno razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i da se iz te opcije dade mandatar za sastavljanje Vlade', rekao je Zekanović novinarima u Hrvatskom saboru.

On je siguran da će Hrvatski suverenisti kao samostalna opcija participirati u budućoj Vladi, što dokazuje i rezultat na euroizborima. Suverenisti se pripremaju na samostalan izlazak na parlamentarne izbore, a o onome na što ne mogu utjecati ne razmišljaju, dodao je.

Hrvatski suverenisti ozbiljno se pripremaju za izbore. Već na europarlamentarnim izborima smo pokazali da smo treća snaga u državi, imali smo 8,5 posto i od onda samo rastemo, a Škoro je dijelom i zaslugom suverenista ostvario sjajan rezultat na predsjedničkim izborima, ocijenio je Zekanović.

'Mi smo ozbiljna politička opcija i na izbornom listiću pisat će Hrvatski suverenisti, ali smo otvoreni za suradnju s onima koji se uklapaju u našu ideologiju i svjetonazor. To me potaknulo na uključivanje u politiku, zbog toga sam napustio vladajuću koaliciju i oko toga ne mislimo popustiti', kaže Zekanović.

Mostovci sazrijevaju, ali o tom, potom

Što se tiče uključivanja Mosta, koji je također podržao Škoru, Zekanović misli da Mostovci politički sazrijevaju, ali o tom, potom. 'Kolege iz Mosta su, prije svega, časni ljudi, a što se tiče onoga za što se bore u Saboru, imamo puno sličnih tema, ali oko ideologije i svjetonazora ne mislimo raditi nikakve ustupke', kazao je.

Rekao je da o predstojećim izborima u HDZ-u ne razmišlja, ali ga raduje što se u HDZ-u događaju nekakve promjene.

'Vidjet ćemo kako će to završiti, ali politika Andreja Plenkovića nam nije prihvatljiva. Raduje me što počinju puhati neki novi vjetrovi u HDZ-u, moguće je da se management HDZ-a promijeni jer ne može biti gori u ideološkom i svjetonazorskom smislu, koji je većini desnog, konzervativnog glasačkog tijela itekako bitan', istaknuo je HRAST-ovac.

Na pitanje bi li im bio Miro Kovač prihvatljiv kao predsjednik HDZ-a rekao je da kandidature još nisu jasno obznanjene.

'Dok se oni među sobom ne dogovore ne bih nikome dao podršku niti bilo koga izdvajao, ali Plenković u svakom slučaju nije prihvatljiva opcija. Ne bavimo se unutarnjim pitanjima HDZ-a, ali nitko nije imun na ta zbivanja, pa ni Hrvatski suverenisti', kaže Zekanović