ŠPREM NA HTV-U

'Zastupnici će na burzu nakon završenog mandata'

24.03.2012 u 21:09

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Boris Šprem gostujući u 'Intervjuu tjedna' u Dnevniku HTV-a kazao je da će u budućnosti saborski zastupnici nakon mandata ići na burzu rada

Naime, novinarka Tatjana Munižaba upitala je prvog čovjeka Sabora može li zamisliti da Ivica Todorić da otkaz svojoj radnici i nakon toga joj šest mjeseci daje punu plaću, a potom šest mjeseci pola plaće.

'Nakon što su ukinute povlaštene mirovine otvara se pitanje što sa saborskim zastupnikom koji se nema gdje vratiti', kazao je Šprem, na što mu je Munižaba replicirala 'pa na burzu'.

'Tako će u budućnosti i biti - i ja ću na burzu', uzvratio je Šprem.

Upitan razmišljaju li u Saboru da zastupnicima koji nisu iz Zagreba ukinu povlastice poput naknade za odvojeni život, stan i režije, Šprem je odgovorio da će, ako se to dogodi, 'zastupnici još manje dolaziti na sjednice'.

'Bitno je da zastupnici imaju određena prava jer su na taj način i manje podložni korupciji', naglasio je Šprem.

Na tvrdnju da se stječe dojam da je vladajuća garnitura na vlast stigla nespremna te da nema dovoljno kvalitetnih ljudi za upravljačke pozicije, predsjednik Sabora je odgovorio da će se o tome 'moći govoriti tek za šest mjeseci do godine dana'.