SAMO NA ISLANDU

Zastupnica dojila bebu tijekom parlamentarne sjednice

13.10.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Zastupnica islandskog parlamenta Unnur Bra Konradsdottir držala je govor istovremeno dojeći svoju kćer koja ima mjesec i pol dana tijekom televizijskog prijenosa uživo sa sjednice

Zastupnica desno orijentirane Stranke za nezavisnost je nakon govora o zakonu o migrantima u parlamentu, tijekom kojeg je dojila kćer, kazala  da to bebi nije smetalo.

'Naprotiv, smetalo bi joj da sam je prestala hraniti dok sam govorila. Bila je gladna i morala sam reagirati. Imala sam izbor - ostaviti dijete na čuvanje kod zastupnika koji je sjedio do mene ili je uzeti u naručje i nahraniti je tijekom izlaganja. Izabrala sam ovo drugo kako beba ne bi plačem ometala sjednicu parlamenta', kazala je majka troje djece koja svoju skoro dvomjesečnu kćer redovno dovodi na sjednice, na što su njezine kolege već navikle.


Islandski mediji javili su da je ovo prvi takav slučaj u svijetu, ali i u državi koja je svijetu dala prvu demokratski izabranu ženu na čelu države 1980., kada je Vigdis Finbogadottir postala predsjednica Islanda, a na toj poziciji zadržala se do 1996. godine.