NAJAM OD 7000 DOLARA

Zašto veleposlanik Paro ne živi u državnoj rezidenciji?

17.10.2012 u 12:24

Bionic
Reading

Hrvatski veleposlanik u SAD-u Joško Paro živi u unajmljenom stanu u Washingtonu koji mu država plaća 7000 dolara jer se ne može koristiti službena rezidencija u atraktivnom kvartu Spring Valley

Prema pisanju Globusa, službena rezidencija u Glenbrook Roadu je u potpunosti neupotrebljiva za život i najbolje bi je bilo srušiti i izgraditi novu na prestižnoj lokaciji.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova priznaju da rezidencija nije u dobrom stanju i razmatraju njenu prodaju kada dobiju procjenu vrijednosti nekretnine.

Posljednja je u rezidenciji stanovala veleposlanica Kolinda Grabar Kitarović i ulagala napor da bi je koliko-toliko držala u funkciji. Globus piše da je ona pisala molbe Ministarstvu da se stanje u rezidenciji popravi, ali na njih nije dobivala odgovore. Bivši veleposlanik Neven Jurica ondje uopće nije živio.

Postavlja se pitanje zašto se rezidencija do sada nije ili popravila ili prodala kad se već godinama zna da nije upotrebljiva. A nadasve bi bilo zanimljivo čuti tko je uništio rezidenciju koja je 1998. kupljena za milijun i 370 tisuća dolara. Rezidencija je kupljena u vrijeme hrvatskog veleposlanika u SAD-u Miomira Žužula, i to kreditom kod strane banke.