PORUKA NAVIJAČIMA?

Zašto se Borovec na TV-u pojavio u policijskoj odori

24.03.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Nakon što se načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, u razgovoru za RTL u četvrtak navečer, pojavio u odori, govoreći o pripremama policije za utakmicu reprezentacija Hrvatske i Ukrajine u Zagrebu, tj. moguće navijačke nerede, mnogi su se zapitali što se krije iza pojavljivanja u odori i postoje li pravila koja to reguliraju

Naime u posljednje vrijeme Borovec se u javnim nastupima češće pojavljuje u odori dok je prije uglavnom nastupao u civilu. Pomalo je čak podsjetio na nastup Anvara Azimova, ruskog veleposlanika u Zagrebu, koji je nedavno pred hrvatske novinare također izašao u uniformi. 

Zbog toga smo pojašnjenje potražili od samog Borovca, a on kaže da obnaša funkciju načelnika Uprave policije koja nosi obavezu nošenja odore u određenim prilikama. 'Hoću li nositi odoru, ovisi o temi, tipu i sadržaju emisije, a osobna je procjena hoću li biti u civilu ili odori. To je odora moga radnog mjesta', pojašnjava Borovec.

Napominje da ne postoji pravilo da za određenu priliku na televiziji mora nositi odoru, a kada obavlja tipične policijske poslove onda postoje pravila za to kada se ona nosi. Iako gostovanje na RTL-u nije tipično policijski posao, ipak se odlučio pojaviti u odori.

'Član sam stožera osiguranja i govorilo se o osiguranju današnje (petak) utakmice između Hrvatske i Ukrajine. Ponekad riječi šalju poruku, a ponekad i slika', slikovit je Borovec.

Dodao je da je u četvrtak imao i cijeli niz drugih obaveza, zbog kojih je bio u odori, pa se sve poklopilo. 'Kada sam bio glasnogovornik, u pravilu sam obavljao posao u civilu, a sada sam nastupao kao načelnik Uprave policije i kao zamjenik rukovoditelja stožera za osiguranje', kazao je na kraju načelnik.