NESHVATLJIVO

Zašto predsjednica nije čestitala Dan žena?

09.03.2017 u 16:02

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer uopće nije uputila službenu čestitku u povodu Međunarodnog dana žena 8. ožujka

Javnosti se nije obratila nijednim kanalom kojim službeno komunicira. Tek je na Facebooku objavila post s porukom da ravnopravnost ne znači nijekanje prirodnih razlika nego njihovo jednako vrednovanje. Predsjednica je tijekom dana obišla Institut Ruđer Bošković i izrazila čestitke u povodu praznika, ali službena čestitka svima je izostala.

Zašto predsjednica nije čestitala Dan žena, pokušali smo doznati na Pantovčaku, ali su se u Uredu predsjednice oglušili na naš upit.  

Inače, čestitku za Međunarodni dan žena njemačka kancelarka Angela Merkel, primjerice, objavila je odmah ujutro 8. ožujka. Prigodnu poruku poslala je i američka veleposlanica u Hrvatskoj Julieta Noyes Vallas putem Twittera.

Međunarodni dan žena čestitali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov prigodnim porukama. Jedino hrvatska predsjednica, koja putem društvenih mreža slavi svaki gol koji postignu hrvatski sportaši, nije ženama čestitala dan koji slavi njihovu borbu za ravnopravnost.