NAJAVE ZA IDUĆI MANDAT

Zašto je izjava Vesne Pusić nasmijala prosvjetare?

  • Autor: M. Šurina
  • Zadnja izmjena 21.09.2015 15:31
  • Objavljeno 21.09.2015 u 15:09
Vesna Pusić

Vesna Pusić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ako proširena Kukuriku koalicija ponovno osvoji vlast, jadna od najvažnijih stvari u mandatu iduće Vlade bit će spojiti gospodarstvo i obrazovanje, poručila je jučer gostujući na HRT-u potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić. No ta njezina izjava nasmijala je predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca

Kako je Pusić objasnila jučer gostujući u emisiji Nedjeljom u dva, ovoj aktualnoj Vladi zamjera sporost na početku mandata. Stoga, rekla je, sljedeći mandat to treba ispraviti i reforme započeti odmah. Kao najvažniju stvar navela je od početka mandata iduće vlade spojiti gospodarstvo i obrazovanje, na način da se uvede planiranje u obrazovanju kako bi se ono uskladilo s potrebama gospodarstva za određenim kadrom.

Takva izjava nasmijala je šefa Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca. Moram se nasmijat jer je Vesna Pusić četiri godine ministrica i potpredsjednica Vlade i nismo do sada čuli nijednu inicijativu u tom smjeru. Pa se moram nasmijati', kazao je Mihalinec za tportal.hr.

O usklađivanju obrazovanja s potrebnim kadrovima u gospodarstvu govori se već godinama i nedostatak takve jedne reforme nije samo specifičnost ove Vlade. Već godinama govori se i o upisnim kvotama na fakultetu i o tome kako neki fakulteti upisuju više studenata nego što je to potrebno na tržištu rada, dok neka druga zanimanja postaju deficitarna.

'Kada bi bilo tako jednostavno da si netko pomisli da može učiniti, onda bi se napravilo. U takav jedan projekt mora se uključiti cijela vlada i ne smije biti prekida. Naime, uvijek kada nova vlast dođe, zaboravi se ono što je stara prekinula. Tako je i ova Vlada prekinula sve što je prethodna radila, kurikulume i druge reforme. Jedino što su uspjeli do kraja mandata odlučiti da će napraviti nešto u sljedećem mandatu. Tako da se moram nasmijati jer je to tragikomedija', zaključuje Mihalinec za tportal.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!