BISERI NEVENKE BEČIĆ

'Zašto bi izjava o čupanju gučka bila pretjerana?'

10.05.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i sestra Željka Keruma, Nevenka Bečić, danas je održala zanimljiv razgovor s novinarima u Saboru. Komentirala je financijsko stanje tvrtke Kerum, ali i jučerašnje izjave splitskog gradonačelnika o 'čupanju gučka' (grkljana)

'Željko Kerum nije u poslovnim problemima. To je broj jedan, jer da je u poslovnim problemima njegova glavna firma ne bi bilježila poslovni uspjeh i dobitak od 49 milijuna kuna za poslovnu 2011. Dakle, svi ti napisi su usmjereni na krivo informiranje javnosti i formiranje mišljenja javnog mnijenja na način kako pojedinima koji su usmjereni da nanesu zlo Željku Kerumu imali za cilj. Dakle, sve što piše po novinama, 99 posto su laži insinuacije i neistine. Dakle, ono je ljudski nedopustivo da se na jedan način kakav je prezentiran medijima pogotovo, evo, jučer što je bilo da se jedna fizička osoba na onakav način želi degradirati. Što se tiče poslovanja Kerumovih firmi, glavna firma Kerum bilježi dobit, stabilna je, uredno izvršavamo sve obveze, i prema proračunu i prema zaposlenicima i prema svim drugim institucijama i vjerovnicima s kojima smo u poslovnoj suradnji. Naravno, mi u biznisu idemo dalje', ispalila je Bečić prvo pred novinarima, na što je upitana kako komentira stanje u tvrtki Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat.

'Vidite, ja ne mogu govoriti o nečemu gdje ja nisam unutar toga. Dakle, ja mogu govoriti o poslovanju firme Kerum i onih firmi u koje ja imam uvid. Ja sam za firmu Kerum ona za koju mogu dati informaciju i koje imaju veze s firmom Kerum, ali za ostalo ne. Dakle, sve je to stabilno i sve obveze se uredno izvršavaju. Tu problema nema nikakvih', ustvrdila je Bečić.

Na novinarsko pitanje jesu li Kerumove izjave da će nekom iščupati gučak bile pretjerane, Bečić je odgovorila kako bi ona bila još drastičnija.

'Zašto bi bilo pretjerano? Pa reagirao je na udar na obitelj, a obitelj je svima svetinja. Zašto bi bilo pretjerano? Znači, nema čovjek pravo na samoobranu i samozaštitu. Ne, gospođo, nije pretjerano. Ja bih reagirala još drastičnije da sam bila na njegovu mjestu. Naprosto, nemam riječi da se na taj način može zadirati u tuđu privatnost i napadati integritet jedne osobe. To je naprosto bezobrazno, poslužit ću se uličnim žargonom. Nemam riječi da opišem to kako sam jučer doživjela ono što su mediji objavili. Nije reagirao impulzivno. Dapače, trebao je biti još drastičniji. U potpunosti ga podržavam. Dapače, još ću se i ja staviti uz bok i njemu i njegovoj obitelji, dakle gospođi Fani ako treba', zaključila je Bečić.