RANJAVANJE U RIJECI

Zaštitar kasina pucao u pijane napadače

25.01.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Tijekom noći dogodila se prava drama u riječkom Tower centru u kojoj je pijani 30-godišnjak zadobio prostrijelnu ranu u predjelu stopala

Policija je noćas, oko dva sata i 40 minuta, zaprimila dojavu da je u automat klubu Picasso u sklopu riječkog trgovačkog Tower centra došlo do tučnjave i pucanja iz vatrenog oružja.

Po zaprimljenoj dojavi policijski su službenici izašli na mjesto događaja, gdje je obavljen očevid radi utvrđivanja relevantnih činjenica i prikupljanja materijalnih dokaza. Jedan od sudionika događaja, 30-godišnji Riječanin prevezen je kolima Hitne medicinske pomoći u sušačku bolnicu. Nakon pružene liječničke pomoći utvrđeno je da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu, odnosno prostrijelnu ranu u predjelu stopala.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su oko 2.30 u prostor automat kluba na petom katu Towera u vidno alkoholiziranom stanju došla dvojica Riječana u dobi od 37 i 30 godina života. Nakon što je zaštitar, 46-godišnji Riječanin, prepoznao 30-godišnjaka koji ima zabranu ulaska u automat klub, zatražio je od njih da napuste prostor kluba te su krenuli prema stubištu koje vodi prema vanjskoj terasi, gdje su fizički nasrnuli na zaštitara. On je tom prilikom ispalio više hitaca iz službenog pištolja od kojih je jedan pogodio 30-godišnjaka u predjelu stopala.

Nakon konzultacije s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci utvrđeno je da se protiv zaštitara, 46-godišnjeg Riječanina, podnosi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a protiv dvojice Riječana u dobi od 37 i 30 godina života, kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužniosti.