TRAGEDIJA KOD ROGOZNICE

Zaspala za volanom i usmrtila mladića

Bionic
Reading

Maloljetni pješak poginuo je jutros u 6,25 sati u prometnoj nesreći koja se dogodila u Podorljaku, mjestu u rogozničkoj općini, a četiri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, priopćila je nakon očevida šibensko-kninska Policijska uprava

SPLIT - Stravičnu pogibiju mladića, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, skrivila je vozačica Škode Favorit splitske registracija koja je vozeći iz pravca Splita i nakon dolaska u središte mjesta vjerojatno zaspala za volanom.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnja vozačica iz Trogira neposredno pred raskrižjem prema Ražnju prešla na suprotni prometni trak, a zatim na autobusnom ugibalištu udarila u skupinu pješaka. Na mjestu nesreće poginuo je 16-godišnji Mario Vekić, a 33-godišnja žena iz Sapina Doca, također iz rogozničke općine, teže je ozlijeđena i zadržana je na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici. Lakše je ozlijeđena 45-godišnja pješakinja iz Podorljaka.

Nesretni Mario Vekić, koji je stanovao nedaleko mjesta nesreće, u petak se kao i svakog dana ovoga ljeta ustao rano i krenuo čekati autobus da bi otišao u Šibenik na praksu. Mariova majka poginula je prije sedam godina u prometnoj nesreću u Grebaštici. Otac Martin, razvojačeni branitelj i invalid Domovinskog rata, sam skrbi o sedmero djece. Nakon ženine smrti, podnio je deložaciju iz kuće koja mu je za rata bila dodijeljena u rogozničkom naselju Crljina. Osam godina bio je prvi na listi za stambeno zbrinjavanje, ali ipak je u Podrljaku sam svojim rukama i sredstvima od braniteljske mirovine bespravno izgradio dom, jer je to bio jedini način da sebi i djeci osigura krov nad glavom. Bez mogućnosti da dobiju priključke, Vekići su stanovali u kući bez struje i vode, trošeći 1500 kuna mjesečno na benzin za električni agregat i 400 kuna za cisternu vode. Prije mjesec dana su konačno dobili priključak za vodu, pišu 24sata.

Nakon udarca u pješake, automobil se nastavio kretati te je udario u drveni stup i srušio ga na kolnik. Ni nakon toga nije se zaustavio, nego je prošao kroz raskrižje, skliznuo s kolnika i udario u kameno-betonsku ogradu mjesnoga groblja.

Vozačica i njezina 22-godišnja suputnica iz Splita također su ozlijeđene i zatražile su pomoć u šibenskoj Općoj bolnici, a liječnička obrada još traje.

Očevid su na mjestu nesreće obavili istražni sudac Županijskoga suda u Šibeniku, općinski državni odvjetnik, policija i stalni sudski prometni vještak. Po nalogu istražnoga suca, obdukcija će se obaviti na Odjelu patologije šibenske Opće bolnice.

Protiv 19-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće, izvijestila je šibenska policija.