POZITIVNA PROMJENA

Zasađeno 100 stabala povodom 100. obljetnice Međunarodne komore mladih

21.12.2015 u 15:13

Bionic
Reading

Članovi Međunarodne komore mladih (JCI) iz Hrvatske zasadili su ovih dana stotinu stabala povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja najveće svjetske organizacije za mlade profesionalce do 40 godina

Stabla su zasađena u suradnji i uz podršku Hrvatskih šuma, koje su osigurale prostor za sadnju i donirale sadnice te članovima JCI-a stručno i profesionalno pomogle u sadnji na unaprijed odabranim lokacijama.

Stotinu stabla zasađenih povodom jednog stoljeća djelovanja platforme JCI može se pronaći u zagrebačkom parku Maksimir, u Brloškoj šumi pokraj Fužina, u blizini čepinske obilaznice nedaleko od Osijeka, kao i na padinama brda Kozjak kod Solina.

Pored Hrvatske, isti projekt realiziran je u Panami, Hondurasu, Paragvaju, Velikoj Britaniji, Belgiji, Litvi, Tunisu, Južnoafričkoj Republici, Bangladešu, Vijetnamu, Australiji, kao i u još desetak zemalja širom svijeta.

Članovi lokalnih komora iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja pokazali su da pozitivna promjena počinje na lokalnoj razini i da mnogo malih koraka može prevaliti velik put.