sve više zaraženih

Novo žarište zbog druženja na jugu Hrvatske: Svi učenici prelaze na online nastavu, razmatraju se i druge strože mjere

23.02.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Svaka peta novozaražena osoba koronavirusom u Hrvatskoj je iz Dubrovačko-neretvanske županije. 'Skoro svi učenici na jugu Hrvatske iće će na online nastavu', rekao je načelnik dubrovačko-neretvanskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo okupljenim novinarima pri obilasku radove luke na Kalamoti

'Nažalost, zadnjih nekoliko tjedana imamo povećanje broja pozitivnih osoba. Računali smo da će biti bolje dolaskom cjepiva i toplijeg vremena, ali sad je pred nama da donesemo odluke koje će spriječiti širenje zaraze', kazao je Cebalo.

'Najlošije je u općini Konavle, ali zadnja dva- tri dana i u Župi dubrovačkoj te u Gradu Dubrovniku. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdrasvtvo Dubrovačko-neretvanske županije, predložit ćemo Gradu i Županiji da učenici svih razreda osim onih završnih pređu na nastavu po C modelu, odnosno na online nastavu', dodao je Cebalo, javlja Dubrovački dnevnik.

Napominje da je borba s virusom teška, čemu svjedoči i to što je najjužnija hrvatska županija do prije nekoliko tjedana bila najbolja županija. Stoga ističe da je opcija da se zatraže i druge strože mjere.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zasad je cijepljeno oko tri tisuće građana.

'Imali smo sastanak sa zdravstvenim ustanovama, predstavnicima obiteljske medicine, dogovoreni su punktovi pri domovima zdravlja, sve su doze dostavljene i raspoređene na terenu. Kad dobijemo veće količine krećemo i s masovnim cijepljenjima', kazao je Cebalo.

Odgovorio je i na pitanje oko žarišta na jugu zemlje.

'Nije se našlo veliko žarište, ali utvrđeno je da su se na području Konavala događala obiteljska okupljanja. Imamo slučajeve da su u jednoj obitelji svi članovi pozitivni. Pridržavajmo se mjera, pred nama je i toplije razdoblje, cijepljenje je počelo i vjerujem da ćemo do ljeta izaći kao pobjednici', rekao je Cebalo.