BANDIĆ O NOVOM ŠOPING-CENTRU

'Zar je krimen da netko dobije dozvolu za gradnju?'

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić na upite planira li se u Zagrebu nakon projekta Cvjetno izgradnja sličnog šoping-centra u obližnjoj Preradovićevoj ulici nije se htio izjasniti. Umjesto odgovora, novinarima je postavio pitanje: zar je krimen da netko dobije dozvolu za gradnju?

Usto se zagrebački gradonačelnik prekrižio i uz riječi 'u ime oca i sina i duha...' uputio je novinare da svoja pitanja usmjere na gradski Uredu za izgradnju. Naime, novinari su današnju gradonačelnikovu presicu, koju je sazvao kako bi obznanio da je podnio privatnu tužbu protiv gradskog vijećnika SDP-a jer ga je uvrijedio optužbom za lopovluk, iskoristili da provjere medijske napise o izdavanju dozvola za izgradnju još jednog privatnog šoping-centra s podzemnom garažom u strogom centru grada.

Prema pisanju Novog lista, gradski Ured za prostorno uređenje već je za spomenuti projekt izdao lokacijsku dozvolu, a suvlasnik stambenog bloka već je poslao pritužbe i predstavke.

Gradit će se kompleks s barem tri podzemne etaže i zasad nepoznatim brojem nadzemnih etaža stambene i poslovne namjene koji bi, kao i u slučaju Cvjetnog, osvanuo u dvorišnom bloku zgrada izgrađenih krajem 19. stoljeća, između građevina upitne statičke stabilnosti, dijelu povijesne cjeline grada Zagreba.

Zahtjev za izdavanje dozvole podnijela je tvrtka Netom ZD, koja se primarno bavi usluživanjem pića, a prema sudskom registru, u vlasništvu je jednog uspješnog ugostitelja koji posluje nasuprot novootvorenog Cvjetnog. Temeljni je kapital 29 tisuća kuna, a skupštinski odbor nema informaciju tko je stvarni financijer.