POLICIJA U AKCIJI

Zaplijenjeno šest kilograma amfetamina i kilogram marihuane

28.11.2009 u 12:40

Bionic
Reading

Policija je dovršila kriminalističku obradu nad tri mladića kojima je oduzeto šest kilograma amfetamina, jedan kilogram i 126 grama marihuane te 15.500 kuna, za koje se sumnja da su pribavljene preprodajom droge, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka

Riječ je o najvećoj zapljeni amfetamina ove godine na području PU zagrebačke, a ukupna vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 450 tisuća kuna.

Trojicu uhićenika o dobi od 23, 24 i 29 godina policija je legitimirala u srijedu, 25. studenoga, na području Malešnice, a tom prilikom kod najstarijeg od njih pronađeno je više od kilograma marihuane te digitalna vaga s tragovima te droge.

Sljedećeg dana na Medveščaku je pretražen stan koji neprijavljeno koristi najmlađi osumnjičenik te je pronađeno 10 grama marihuane i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge, a pretragom njegova vozila pronađeno je oko šest kilograma amfetamina i 50 grama marihuane.

Također, pretragom obiteljske kuće na Mikulićima kojom se neprijavljen koristio 24-godišnjak, pronađeno je oko 63 grama amfetamina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je najmlađi od njih nabavljao veće količine marihuane i amfetamina, koje je potom prodavao 24-godišnjaku koji je marihuanu prodavao preprodavačima, među kojima je bio i uhićeni 29-godišnjak.

Protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava te su jučer dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, navode u PU zagrebačkoj.