BURNO U IZRAELU

Zapalio se na prosvjedima u Tel Avivu

15.07.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Prosvjednik koji se pokušao spaliti u subotu navečer tijekom mimohoda u Tel Avivu kojim se obilježavala obljetnica socijalnog prosvjeda koji je uznemirio Izrael prošlog ljeta, hospitaliziran je u teškom stanju, kazala je glasnogovornica policije

'Na ulici je ostavio fotokopije pisma koje je pročitao prije samospaljivanja. Za nas je to pokušaj samoubojstva', izjavila je glasnogovornica policije Luba Samri koja je istaknula da se radi o 40-godišnjem muškarcu.

Svjedoci koje citira informativna mrežna stranica Ynet kazali su da je muškarac pročitao pismo prije nego se polio zapaljivom tekućinom i zapalio. 'Izrael me okrao i ostavio bez ičega', može se pročitati u pismu, koje citira Ynet.

'Optužujem Izrael, (premijera) Benjamina Netanyahua i (ministra financija) Youvala Steinitza za neprekidno ponižavanje koje građani Izraela moraju svakodnevno podnositi. Uzimaju siromašnima i daju bogatima', nastavlja se u tekstu.

Po podacima policije, približno 8.000 osoba prosvjedovalo je u subotu navečer u Tel Avivu. Prosvjednici su preuzeli glavni slogan pokreta iz ljeta 2011. 'Narod traži socijalnu pravdu' i zahtijevali ostavku šefa vlade Benjamina Netanyahua, skandirajući 'Bibi, vrati se kući'.