ISPOVIJEST VLASNIKA TVRTKE

Žali zbog rušenja kuća, a stanarima se nije ni javio

23.01.2011 u 19:56

Bionic
Reading

Direktor građevinske tvrtke Boston Global čiji su bageri srušili jednu, a pokušali srušiti dvije kuće u Heinzlovoj ulici, za Dnevnik Nove TV je potvrdio da je riječ o zabuni i rekao da će tim ljudima nadoknaditi štetu. Međutim, vlasnici srušene i oštećene kuće ogorčeni su jer nije došao pred njih da im se ispriča

'Izuzetno mi je žao zbog pogreške koja se dogodila od strane izvođača i naručitelja radova. Sa svoje strane mi želimo uputiti ispriku svima koji su pogođeni našom pogreškom i spremni smo učiniti sve kako bi im pomogli i obeštetili ih za njihov gubitak', rekao je vlasnik Boston Globala, Marko Banović, i sam priznao pogrešku. Materijalna šteta može se popraviti, ali pretrpljeni strah novac zasigurno ne može nadoknaditi.

Rudolf (61) i Božena (59) Hison noć nakon što im je bager uništio kuću proveli su kod rodbine. Sinovi Hisonovih krajnje su ogorčeni. 'Srušili su nam krov nad glavom. Mogli su mi ubiti roditelje. Gdje će oni živjeti? Taj nam čovjek još nije ni pokucao na vrata. Kako da mu oprostim?' pita se Marko Hison.

Banović je rekao da nema veze s Gradom Zagrebom ni gradnjom Branimirove ulice. Srušene kuće nalaze se na gradskom zemljištu i još uvijek nisu bile uvrštene u plan rušenja.

Iz gradskog ureda potvrdili su da nalog za rušenje grad nije poslao. 'Oni će zatražiti sigurno pomoć od nas i mi ćemo morati te ljude zbrinuti. Nažalost to je tako, ali zašto bi ih grad onda uopće rušio? Rušio ih je netko drugi. A tko to, to treba ispitati', rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo.