'nemam komentara'

Žalac odbila komentirati da je kandidatkinja za europsku povjerenicu

30.11.2018 u 17:30

Bionic
Reading

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac odbila je u petak komentirati nagađanja da je ona hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije

"Zaista nemam komentara. Nismo o tome razgovarali na stranačkim tijelima, niti smo donijeli ikakvu odluku. Ne bih spekulirala. Na medijima je da spekuliraju i propituju kako će izgledati lista za Europski parlament i sve ono što dolazi kada je u pitanju mjesto povjerenika. Vlada će odlučiti i predložiti svoga kandidata, a ja o tome ne bih", rekla je Žalac na pitanje novinara da komentira napise u medijima da je ona kandidatkinja za članicu Europske komisije.

Nešto ranije u medijima se kao kandidatkinja za europsku povjerenicu spominjala i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

Na pitanje je li o mogućoj kandidaturi razgovarala s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrica Žalac odgovorila je: "Još ne".

Hrvatski povjerenik u sadašnjem sazivu komisije je Neven Mimica.

Krajem svibnja sljedeće godine bira se novi Europski parlament. Mandat sadašnjoj Komisiji istječe 31. listopada 2019. godine do kada bi se trebao imenovati novi sastav.