LOKALNI IZBORI U ZAGREBU

Zajednički nastup HDZ-a, HSLS-a i HSS-a

25.02.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, HSLS-a i HSS-a potpisale su danas predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu na kojima, kako ističu, očekuju pobjedu na svim razinama.

Predsjednici gradskih organizacija HDZ-a Jasen Mesić, HSLS-a Darinko Kosor i HSS-a Darko Vuletić na današnjoj konferenciji za novinare ocijenili su da je 'situacija u Zagrebu katastrofalna i da je vrijeme za promjenu vlasti'. Iznijeli su niz kritika za način kako sadašnja gradska vlast upravlja Zagrebom optuživši ju za rasipnost i pretjerano zaduživanje grada.

Jasen Mesić je rekao da su se stranke dogovorile da će na predstojećim lokalnim izborima u svibnju imati zajednički stožer i zajedničke liste.

U ime gradskog HSS-a Darko Vuletić podupro je ovu koaliciju dodavši da je do sada HSS u Zagrebu bio u koaliciji sa SDP-om, ali da nije bio zadovoljan odnosima SDP-a prema njihovoj stranci jer ga o ničemu nije obavještavao. Nismo odgovorni što je Zagreb postao grad afera i problema, istaknuo je Vuletić.

Darinko Kosor je ocijenio da je aktualna gradska vlast umorna i bez ideja. Istaknuo je kako HSLS podupire Jasena Mesića od početka pregovora o koaliciji.

Odgovarajući na novinarski upit pregovara li se i s drugim strankama s kojima je HDZ u koaliciji na državnoj razini poput HSU-a, Mesić je rekao da se želi stvoriti široka koalicija stranaka koje su nezadovoljne sadašnjom vlašću u Zagrebu. Ako na izborima za gradonačelnika dođe do drugog kruga očekujemo potporu svih, istaknuo je Mesić.

Odbio je komentirati današnje potpisivanje koalicijskog sporazuma u Velikoj Gorici gdje su SDP, DC i HSLS potpisali međustranački sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za lokalnu samoupravu u Velikoj Gorici rekavši da je to stvar 'kolega u Velikoj Gorici'.