POTVRĐIVANJE VLADE

Zagrijavanje uoči rasprave: Grbin već razapeo HDZ-ovce, Marija Selak Raspudić uzet će na zub ministra Fuchsa

23.07.2020 u 09:27

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Marin Miletić među prvima je stigao u Sabor uoči današnjeg potvrđivanja nove vlade premijera Andreja Plenkovića. Najavio je da će Most u raspravi imati nekoliko replika, pri čemu je Marija Selak Raspudić pripremila 'puno toga zanimljivog za ministra Radovana Fuchsa'. Stigao je i kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin, zamjerivši vladajućima to što uoči današnje rasprave nisu objavili svoj program

'Elementarna korektnost je da se program rada za sljedeće četiri godine objavi barem dan ranije, tako da znamo o čemu raspravljati... Do sada smo imali situaciju da su u kampanji gospoda iz HDZ-a dvaput najavljivala smanjenje PDV-a, a kad su preuzeli vlast, na to su zaboravili. Jedno je ono što obećavaju u kampanji, drugo što stavljaju u program, a potpuno treće je ono što u četiri godine zaista planiraju raditi', poručio je Grbin.

Po pitanju SDP-a i imenovanja Rajka Ostojića na funkciju potpredsjednika Sabora kaže da je imao ozbiljnih zamjerki zato što se stvari lome preko koljena. 'O tome nismo prethodno razgovarali', kazao je Grbin, dodajući da sama činjenica da je netko potpredsjednik stranke ne daje istome apriori legitimitet za saborske funkcije.

'Još uvijek nismo shvatili da nećemo moći naprijed ako se ne budemo dogovarali. Potpuno je jasno da bez razgovora i dogovora SDP ne može ići naprijed', rekao je, pozivajući kolegice i kolege iz SDP-a da uđu u kampanju za izbor čelnika SDP-a kako bi se moglo razgovarati o budućnosti stranke.

Marin Miletić najavio je da se mostovci u Saboru drže 'vrlo snažno'.

'Imamo puno jasnih planova. Imat ćemo danas barem nekoliko replika, a kolegica Selak je pripremila puno toga zanimljivoga za ministra Fuchsa', poručio je.

Nešto na čemu će inzistirati to je da hrvatska javnost, roditelji i djeca budu na vrijeme upoznati sa svim uoči početka nove školske godine, a ne da opet 'dan prije svi dobiju upute'.