spomenik domovini

Zagrepčani dobivaju stroj za maglu; imat će stotinu mlaznica

17.07.2020 u 21:57

Bionic
Reading

Spomenik domovini, projekt smješten uz Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, dobit će stroj za maglu vrijedan 767 tisuća kuna

Spomenik domovini, koji se gradi preko puta kipa Franje Tuđmana, uz Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, dobit će stroj za maglu, ugrađen u fontanu, piše 24 sata.

Cijena toga stroja iznosi 766,890,85 kuna, a prvu vijest o zamagljivanju objavila je emisija Strah od slobode na Radio Studentu koji su 24 sata ustupili troškovnik koji nije javno objavljen, a do kojeg su došli putem prava za pristup informacijama.

‘Pogon efekta magle’ je sto tisuća eura vrijedan stroj za proizvodnju magle, koji će se ugraditi u fontanu uz Spomenik domovini. Sastoji se od stotinu mlaznica koje će proizvoditi efekt magle s pet otvora za distribuciju. Kompletan instalacijski materijal predviđen je za rad od 70 bara, a potrebno ga je smjestiti što bliže instalaciji fontane. Predviđena je i ugradnja 110 izvora svjetla koji će se montirati s obje strane staklenog zida, a pored svake mlaznice efekt magle, piše 24 sata.

U cijenu je uključena i izrada uputa za korisnika te dvodnevna obuka za korištenje stroja za proizvodnju magle.