KAD POHLEPNI PLANIRAJU

Zagrebparking opet širi zonu naplate parkiranja

10.08.2009 u 14:15

Bionic
Reading

Stanovnicima većih hrvatskih gradova problemi s parkiranjem pretvaraju se u noćnu moru. Naći mjesto koje se ne naplaćuje postaje luksuz. A u tome prednjači naravno - glavni grad

Dnevnik.hr donosi izjavu direktora Zagrebparkinga Mate Kraljevića da se planira daljnje proširenje zone naplate parkiranja u glavnom gradu. Kada se Zagrepčani vrate s odmora dočekat će ih nova naplata parkirališta! Tamo gdje su nekad plaćali 7 sad će plaćati 14 kuna, jer je druga zona postala prva.

A u Zagrebparkingu se prave ludi ili pak građane pokušavaju napraviti ludima tvrdeći da nema poskupljenja već samo proširenja zona. Nezadovoljstvo nikad veće, a ravnatelj Zagrebparkinga već priprema teren za uvođenje novih.

'Prošli tjedan sam dobio pismo, odnosno 2 pisma iz Lašćinske ulice koji predlažu da se u tom dijelu uvede naplata parkiranja i taj prijedlog će se prosljediti gradskom uredu za promet', rekao je direktor Kraljević.

Da podsjetimo, nekolicina takvih pisama uzrokovala je da se prva zona, gdjeje sat parkiranja 14 kuna, agresivno pomiče na najširi centar grada. Raste idruga zona s cijenom od sedam kuna po satu, a treća zona preplavit će zapadne ijužne dijelove grada gdje se do sada parkiralo besplatno.

Dok je u cijelom centru Zagreba parkiranje 14 kuna, u Splitu jenajskuplje ostaviti automobil na rivi - 10 kuna. U centru Rijeke sedamkuna, a Osijeku samo četiri. Pa se vi vozite, točnije parkirajte.