JEFTINA KONKURENCIJA - TRN U OKU

Zagrebački taksisti napadaju vozače i putnike Cammea!

26.04.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Konkurencija je svakako zdrava, no u borbi za klijenta odnos prema konkurenciji nerijetko je 'bolestan'. Potvrđuje to i čitav niz neugodnosti, prijetnji, ali i izravnih, čak i oružanih napada zagrebačkih taksista na vozače Taxi Cammea, ali i na putnike, koje se doslovno istjeruje iz Cammeovih vozila

U zagrebačkoj je Dubravi tako vozaču Cammeo Taxija taksist koji vozi za konkurentsku kuću zaprijetio pištoljem, a žestokom verbalnom napadu na Cammeo taksista na Plesu svjedočili su jučer i supružnici koji su

doputovali iz SAD-a. Njihove je kofere taksist Cammea na kraju morao iskrcati iz automobila kako bi izbjegao eskalaciju sukoba.

Tek nakon što su se nakon nekoliko prelijepih dana provedenih u Americi Nenad Motika i njegova supruga Marina iskrcali iz aviona na zagrebačkom Plesu, uslijedila je dobrodošlica 'na hrvatski način'. Nakon što su angažirali Cammeo Taxi, taksisti-konkurenti su se pred njihovim očima obrušili na vozača tvrtke Cammeo, koji je pod pritiskom morao iskrcati prtljagu bračnog para, te se taksi u Zagreb vratio prazan, a oni su se ukrcali na autobus.

'U ponedjeljak oko 13.15 sati letom iz Amsterdama stigli smo na Pleso gdje nas je dočekalo krajnje neugodno iznenađenje. Naime, željeli smo da nas Cammeo, koji je upravo iskrcao putnike koje je dovezao na aerodrom, poveze do Zagreba. Odmah smo primijetili da se vozač nećka i da se očito boji reakcije taksista s obližnjeg stajališta. Ipak, stavio je naše stvari u prtljažnk, no u tom su trenutku do nas dotrčala dvojica taksista sa stajališta, koji su od nas bili udaljeni bar 100 metara. Počeli su galamiti na taksista iz Cammea. Unosili su mu se u lice govoreći da ne smije voziti putnike s aerodroma. Vozač je na kraju odustao od vožnje, te je izvadio naše stvari van. Mi pak nismo željeli popustiti pritiscima taksista da presjednemo u taksi koji je prvi u redu na stajalištu, te smo otišli na autobus Croatia Airlinesa', priča Nenad Motika.

Dio nemilog događaja naš je čitatelj uspio snimiti i mobitelom, no pita se kakav bi dojam ovakve scene ostavile na strane turiste, koji bi se s njima suočili već na samom aerodromu, dakle doslovno odmah nakon što nogom kroče na hrvatsko tlo.

Na snimci našeg čitatelja vidi se kako vozač uvjerava taksista Cammea da on ima koncesiju samo za Grad Zagreb, te da stoga ne smije voziti putnike iz Velike Gorice. Prijetilo se tu i inspekcijom, a spominjala se i kazna od 100.000 kuna za tvrtku Cammeo, ali vlasnik tvrtke, Kosta Minovski, tvrdi da sve to nema osnove jer Cammeo radi po principu rezervacije, dakle dolaze na poziv putnika i pritom ne koristi taksi stajališta.


Minovski pak dodaje da Pleso nije jedino mjesto na kojemu su taksisti Cammea, ali i putnici, izloženi maltretiranjima taksi konkurencije. Minovski tvrdi da se njegova vozila blokiraju i na Autobusnom kolodvoru, putnike u Cammeo taksijima se vrijeđa, a nerijetko i nasilno istjeruje iz vozila. Prema riječima Koste Minovskog, jednom od vozača Cammea ovih je dana u Dubravi prišao taksist koji vozi za konkurentsku kuću te mu čak zaprijetio i pištoljem.

'Ovakve neugodnosti nismo doživjeli ni u Trstu, ni u Sloveniji, ni u Beogradu. Redovito vozimo putnike sa i na aerodrome Brnik u Ljubljani i Ronchi u Trstu i nikada nam nijedna taksi kuća nije pravila probleme. U Zagrebu vozimo tek pet dana, a naši vozači i putnici su za to kratko vrijeme doživjeli čitav niz prijetnji i napada zagrebačkih taksista. No, to se mora riješiti, a mi poručujemo da, unatoč svim problemima koje doživljavaju moji vozači, ali i ja osobno, nećemo odustati', rekao je za tportal Kosta Minovski.

U priopćenju iz njegove tvrtke stoji da je Taxi Cammeo poduzeo sve korake kako bi zaštitio svoje vozače, putnike i vozila, što im je u ovom trenutku prioritet. Pojedinačne prijetnje prijavljene su policiji i prepuštene kriminalističkoj obradi, a Taxi Cammeo će, stoji u priopćenju, nastaviti s poslovanjem i neće odustati od svoje poslovne vizije da putnicima pruži kvalitetne te cijenom svima pristupačne usluge autotaksi prijevoza.

Ipak, s obzirom na učestali broj ozbiljnih napada i prijetnji i vozačima Cammeo Taxija, pitamo se hoće li i oni morati odjenuti pancirke poput njihovih kolega taksista u New Yorku koji od prošlog utorka u pancirkama prevoze putnike kroz četvrti u kojima vlada visoka stopa kriminala.