sfera visia

Zagrebački sapuni s točkicama na Brailleovu pismu traže podršku na Indiegogu

24.03.2018 u 08:30

Bionic
Reading

Specijalni sapuni s točkicama na Brailleovu pismu, koje ručno izrađuju slijepe i slabovidne osobe u Sfera Visiji, krenula je u kampanju na Indiegogu

Cilj im je prikupiti 2000 dolara u iduća dva mjeseca, navodi se na Indiegogu, čime bi se pomogao rad Udruge slijepih grada Zagreba, odnosno njihovo društveno poduzetništvo u Sfera Visiji, koja se bavi proizvodnjom sapuna i telemarketingom na Brailleovu pismu.

U kampanju su krenuli kako bi slijepim i osobama s teškim vizualnim oštećenjima pribavili specijalnu IT i telekomunikacijsku opremu koja uključuje računala, monitore, printere i softvere za slijepe osobe, kao i centralu, povećalo, stol za čitanje i IP telefon.

Sapun s točkicama na Brailleovu pismu iz Sfera Visije Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Kupovina opreme za telemarketing, kako su objasnili, omogućit će im stvaranje održivog poslovnog koncepta u suradnji sa zagrebačkom udrugom. Kako je telemarketing jedan od prihvatljivih poslova za slijepe osobe, ta će aktivnost podržati održivu proizvodnju sapuna povećanjem prodaje, a istovremeno omogućiti udruzi da i drugim kompanijama ponudi ovu uslugu kao outsourcing servis za primjerice ispitivanje tržišta.

Kampanju podržava Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

foto pregled

Burni događaji koji su obilježili tjedan

Pogledaj galeriju