hrvatsko predsjedanje u korona krizi

Zagrebački samit najvjerojatnije će se održati video vezom

08.04.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Sastanak na vrhu članica Europske unije i zemalja zapadnog Balkana, čije je održavanje bilo predviđeno za 6. i 7. svibnja u Zagrebu, najvjerojatnije će se održati video vezom u prikladnom terminu, kazao je u srijedu Hini glasnogovornik vlade Marko Milić

U ovom trenutku je jasno da se zbog pandemije koronavirusa zagrebački sastanak na vrhu neće fizički održati 6. i 7. svibnja u Zagrebu kako je bilo planirano, rekao je Milić.

Premijer Andrej Plenković, predsjedavajući Vijećem EU, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i drugi partneri u konzultacijama su oko mogućnosti održavanja video konferencije u terminu koji bude najprikladniji, poručio je glasnogovornik vlade.

Sastanak na vrhu EU-zapadni Balkan planiran je kao središnji događaj polugodišnjeg hrvatskog predsjedanja EU-om koje traje do 30. lipnja.

Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a ranije je priopćilo kako je odlučilo najmanje do 15. svibnja odgoditi sve neformalne sastanke i konferencije koji su se trebali održati u Hrvatskoj kako bi se ograničilo širenje pandemije covida-19 i ublažili njezini učinci.