otegnula se rasprava

Zagrebački proračun za 2020. godinu nije donesen, sjednica prekinuta

09.12.2019 u 20:04

Bionic
Reading

Rasprava o proračunu Grada Zagreba, teškom 8,54 milijarde kuna, za 2020.godinu prekinuta je nakon četiri i pol sata rasprave. Iako se činilo da će gradski zastupnici ovu točku odraditi danas rasprava se otegnula, a još ujutro predsjednik Skupštine Drago Prgomet (HDZ) najavio je da će sjednica trajati do 19.30 sati. Kako je još ostala nekolicina prijavljenih zastupnika Prgomet je prekinuo sjednicu i nastavak odredio za utorak ujutro

Njegov prijedlog o prekidu sjednice zastupnici su podržali većinom glasova.

Tako će uz nastavak rasprave o proračunu zastupnici sutra raspravljati i o poskupljenju odvoza komunalnog otpada, ali i kreditnom zaduženju ZET-a u visini od 537 milijuna kuna za gradnju žičare i popratnih objekata.

Podsjetimo, na proračun su dostavljena 44 amandmana od kojih je 13 prihvaćeno, a 31 je odbijen. Prihvaćenih 13 amandmana iznosi ukupno 115 milijuna kuna, a dodatni amandman za koji je proračun povećan za dodatnih 137 milijuna kuna stavio je gradonačelnik Milan Bandić. Naime, prema njegovim riječima, toliko Grad planira uprihoditi od prodaje poslovnog udjela u APIS-u.