U GOSTIMA KOD HRGE

Zagrebački kandidati na videochatu tportala

01.05.2009 u 12:41

Bionic
Reading

Izborni videochat tportala ušao je u svoju završnu fazu. Nakon dubrovačkih, riječkih, osječkih i splitskih kandidata i kandidatkinja za gradonačelnike na red je došao Zagreb. U srijedu, 6. svibnja Mirjana Hrga će na našem portalu ugostiti mladog arheologa i državnog tajnika u Ministarstvu kulture Jasena Mesića, HDZ-ovog kandidata za prvog čovjeka Metropole. U četvrtak će na našem videochatu na pitanja posjetitelja odgovarati sveučilišni profesor i dekan Pravnog fakulteta Josip Kregar

Iako smo poziv za gostovanje uputili i aktualnom gradonačelniku, SDP-ovcu Milanu Bandiću još uvijek nismo dobili povratnu informaciju. Nadamo se da će se i gradonačelnik Bandić odazvati našem pozivu i pokazati spremnost da preko chata tportala odgovori na pitanja zainteresiranih Zagrepčana.

Prema anketama, u drugi krug ulaze Kregar i Bandić

Prema posljednjim rezultatima dviju nezavisnih anketa, koje su provele agencije GfK za HDZ i Puls za SDP, najžešća borba u Zagrebu vodit će se između nezavisnog kandidata Josipa Kregara i aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. U prvom izbornom krugu, prema istraživanju agencije GfK, za Bandića će glasati 30 posto, a prema Pulsovom istraživanju 36 posto Zagrepčana.

S druge pak strane, Kregar bi prema prvom istraživanju trebao dobiti 18 posto glasova, a prema drugom čak 20,5 posto. Kada se njegovim glasovima pribroji onih sedam posto njegova koalicijskog partnera Velimira Sriće, Kregar premoćno ulazi u drugi krug u kojem je gotovo izjednačen s Bandićem.

Mesiću su izbori prilika za političko promoviranje

Prema oba istraživanja mladi HDZ-ovac Jasen Mesić nije ni blizu drugog kruga. Naime, GfK mu daje 12 posto, a Puls tek osam posto glasova.

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno što bi pomutilo anketne prognoze, Zagrepčani će tako u drugom izbornom krugu birati hoće li s Bandićem dalje 'delat' ili će dopustiti Kregaru da vodi Zagreb 'čistih ruku'.

Mlađahni Mesić će se morati zadovoljiti sa svojih 15 minuta slave. Iskustvo u utrci za zagrebačkog gradonačelnika bit će mu dragocjeno za daljnju političku karijeru. Naravno, ako ga matični HDZ u tome podrži.

Videochatu možete pristupiti na ovoj adresi.