'SPREMANJE POD TEPIH'

Zagrebački HSS o tužbama radnika Holdinga

09.03.2011 u 21:10

Bionic
Reading

Zagrebačka organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas je u povodu tužbi radnika Zagrebačkog holdinga naslovljenih upravi priopćila da je problem u toj upravi koja nije poštovala kolektivni ugovor, pa su radnici podignuli brojne tužbe zbog neisplaćenih božićnica

'Uprava je imala dosta vremena 'pozabaviti' se tim problemom, međutim 'spremali su ga pod tepih' misleći kako će se on sam po sebi riješiti', navodi gradski HSS. Smatra kako se 'uprava ponijela bahato prema vlastitim radnicima te se, umjesto da riješi to pitanje, bavila stranačkim kadroviranjem, pa su ih zbog vlastite nesposobnosti dočekale tužbe radnika jer nisu poštovali kolektivni ugovor'.

Zagrebački HSS-ovci su priopćili i kako je ZET zapao u mnogobrojne teškoće te da su posebno osjetljivi na 'udar na džep Zagrepčana'. Nedopustivim smatraju da se uprave ZET-a i HŽ-a ne mogu razumno dogovoriti pa zbog 'nečijeg nemara trpe građani iz okolnih i prigradskih naselja plaćajući skuplji prijevoz'.

Dodaju i kako je previše novca potrošeno za deset milijuna eura vrijedan sustav nadzora gradskog prijevoza (Atron) koji više nije u uporabi jer je ZET, kako navode, 'zbog čudnih kadroviranja ljude koji su radili na održavanju sustava premjestio u druge odjele'. Navode kako su time smisao dijelom izgubili i elektronički čitači karata i elektroničko plaćanje prijevoza, u što je uloženo više od pet milijuna eura pa se sada traži način na koji bi se doskočilo švercanju u javnom prijevozu te se govori o uvođenju ometača signala i civilnim kontrolorima.

'Smatramo nedopustivim takvo ponašanje uprave Holdinga i neopravdano trošenje proračunskoga novca te ćemo na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine zatražiti odgovore na navedene probleme', navode zagrebački HSS-ovci.

U priopćenju, uz ostalo, kažu kako će na sutrašnjoj sjednici postaviti i pitanje taksi prijevoza u Zagrebu te procjenjuju da će se natječaj za nove taksiste morati ponoviti jer mnogi prijevoznici ne ispunjavaju uvjete za tu djelatnost.