kršenje etičkog kodeksa

Zagrebački HDZ se oglasio o Šimunoviću, tvrde da ih nije napustio: Već je ranije isključen iz članstva

19.04.2021 u 16:57

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog HDZ-a su priopćili da je Ante Šimunović već ranije isključen iz HDZ-a zbog povreda članskih obveza i kršenja etičkog kodeksa, pa nije mogao uputiti zahtjev za ispisom iz članstva kako je u ponedjeljak prenio medijima

"Gospodin Ante Šimunović već je ranije, sukladno odredbi članka 19., a u svezi čl. 11. Statuta HDZ-a zbog osobito teških povreda članskih obveza te kršenja etičkog kodeksa, isključen iz članstva Hrvatske demokratske zajednice", navode u Gradskom odboru HDZ-a.

Sukladno tome, ističu, nije mogao podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva, kako sugerira u dopisu koji je poslao medijima.

Ante Šimunović, voditelj predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt, izjavio je u ponedjeljak Hini da je nakon dugogodišnjeg članstva u HDZ-u istupio iz te stranke.

"Danas sam, sukladno statutu HDZ-a, izjavom istupio iz članstva HDZ-a", rekao je Šimunović istaknuvši kako je to učinio zbog klijentelističke mreže u zagrebačkom HDZ-u koja je u proteklih osam godina, kaže, kreirana zajedno sa Strankom rada i solidarnosti.