HUMANITARNA AKCIJA

Zagrebačka božićna priča

17.12.2008 u 10:54

Bionic
Reading

Studentska organizacija AIESEC Zagreb zajedno sa zagrebačkim Gradskim društvom Crvenog križa od 8. do 20. prosinca provodi humanitarnu akciju 'Zagrebačka božićna priča', kojoj je svrha prikupiti sredstva za kupnju transkutanog bilirubinometra

Riječ je o aparatu kojim se bez vađenja krvi, samim pritiskom na kožu, može pouzdano odrediti razina žutice kod novorođenčadi, a nužan je za svakodnevni rad Klinike za pedijatriju, Kliničke bolnice 'Sestre milosrdnice'.

Akcija se provodi na fakultetima Zagrebačkog sveučilišta, na kojima studenti AIESEC-a upoznaju sve profesore i studente s akcijom, te putem kasica Crvenog križa prikupljaju novac. Akcija ima podršku Rektorata Sveučilišta u Zagrebu i Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Humanitarna akcija završava 20. prosinca na Cvjetnom trgu, prigodnom prodajom ribe i rižota. Kako bi se prodalo što više ribe i sakupilo što više sredstava, ribu će prodavati poznate osobe iz kulturnog, javnog i društvenog života.

Suorganizator 'Zagrebačke božićne priče' je Udruga Zamisli, koja pomaže mladim osobama i studentima s invaliditetom, a akciju podržavaju i MojPosao i Donacije.info