POSLOVI S NEKRETNINAMA

Zagorec odbacuje sve optužbe u slučaju Hypo

25.08.2010 u 15:49

Bionic
Reading

Bivši hrvatski general Vladimir Zagorec, osumnjičenik u istrazi austrijskih pravosudnih tijela o aferi oko koruške Hypo Alpe Adria Bank, odbacio je u srijedu preko svoje odvjetnice sve navode koji su u toj istrazi protiv njega izneseni

Zagorčeva odvjetnica Elisabeth Rech opovrgnula je u službenom priopćenju tvrdnje da je njezin klijent dobio nerazmjerno visoke i djelomice neosigurane kredite.

U sklopu slučaja Hypo ured državnog tužiteljstva u Klagenfurtu sumnjiči Zagorca, između ostalog, za upletenost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj.

U priopćenju odvjetnica ističe da se Zagorec u poslovnim odnosima s HAAB-om oslonio na stručnost bančinih kvalificiranih suradnika i na vanjske savjetodavne tvrtke poput KPMG-a.

"On nije imao utjecaja na postupak odlučivanja u banci. Projekti su se odvijali u skladu s odredbama banke i stručnjaka i uz pratnju profesionalnih savjetnika", stoji u priopćenju.

Osigurana su sva jamstva koja je banka tražila i koja su utanačena u ugovorima koje je sama sročila a sve su bančine odluke donosila odgovarajuća tijela HAAB-a a ne pojedinci, ističe se u priopćenju odvjetnice Rech.

Krediti su odobreni na temelju odgovarajućih procjena, uključujući i one o vrijednosti nekretnina, dodaje ona, tvrdeći i da su banka i nadležna tijela opetovano kontrolirali postupak i da nisu imali nikakvih prigovora.