ZVONIMIR HODAK

Zagorca ucjenjuju oni koji su mu oteli sina

23.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Odvjetnik Zvonimir Hodak izjavio je danas da je Vladimira Zagorca nedavno ucijenila 'ista ekipa' koja mu je prije nekoliko godina otela sina, a ovoga puta traže tri milijuna eura kako bi sudu predali dokaze da Zagorec nema veze s draguljima zbog kojih mu se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu

Hodak tvrdi da je o svemu obavijestio policiju i suca Sinišu Plešea koji vodi postupak protiv Zagorca zbog optužbe da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. odnio torbu s draguljima.

Hodak tvrdi da mu je u ured došao čovjek, čiji identitet nije želio otkriti, i donio fotografije dragulja s kutijicama 'koje izgledaju kao čokoladice'.

'Fotografije mi je donio čovjek i rekao: 'Mi možemo dokazati da on (Zagorec) nikada nije vidio niti znao za to drago kamenje. Ali ako ne date novac onda ćemo svjedočit da je upravo nama dao drago kamenje, ali ovoga puta ne samo kutijice, nego kutijice s dragim kamenjem'', rekao je Hodak

Kazao je da iza ucjene stoji 'ista ekipa' koja je 2004. organizirala otmicu Zagorčeva sina. Ta je 'ekipa' za tri milijuna eura navodno spremna sudu pružiti dokaze da Zagorec dragulje nikada nije vidio ili znao za njih. U suprotnom će, tvrdi Hodak, svjedočiti da im je Zagorec dao dragulje i tražio da ih prodaju.

Zagorčev odvjetnik najavio je da će o ucjeni podrobnije govoriti u svojoj završnoj riječi u petak, a novinare je uputio da se do tada za detalje obrate policiji.

'Policija je saslušala sve službenice iz mog ureda, oduzela fotografije, poruke iz mobitela i dobila opširan podnesak o čitavom događaju', kazao je Hodak.
Na suđenju u 'aferi dragulji' danas je pročitan iskaz iz istrage pokojnog suvlasnika i novinara tjednika Nacional Ive Pukanića koji je također tvrdio da je imao kutijice u kojima su se nalazili sporni dragulji.

Pukanić je tvrdio da je kutijice dobio od osobe koja zbog straha za život i obitelj ne želi otkriti identitet ili razgovarati s policijom.
Suđenje se nastavlja sutra, kada bi Zagorec trebao iznijeti svoju obranu.