gospodarska zloporaba

Zadrugu oštetio za 1,6 milijuna kuna; zaključio ugovor bez suglasnosti i produljio zakup po manjoj cijeni

06.11.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Zadarska policija kazneno je prijavila 50-godišnjeg muškarca osumnjičenog za gospodarsku zloporabu, kojom je zadruzi sa zadarskog područja prouzročio materijalnu štetu veću od 1.600.000 kuna, priopćeno je u srijedu iz Policijske uprave zadarske

Pedesetgodišnjak je nakon kriminalističke istrage osumnjičen da je kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja, bez suglasnosti Skupštine zadruge i protivno prethodnoj odluci Skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s Trgovačkim društvom.

Na temelju takvog ugovora 'neosnovano je obvezao zadrugu na isplatu tom Trgovačkom društvu iznos od 150.000 eura, a isto tako neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo', navodi se u priopćenju.

Svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora, osumnjičeni 50-godišnjak je ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu većem od 1.600.000,00 kuna, za koji iznos je trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist. Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navode iz zadarske PU.