TVRDI STANOVI SLAVE

Zadrani nakon Hajduka porazili i Dinamo

14.10.2011 u 19:35

Bionic
Reading

U 12. kolu MAXtv Prve lige Dinamo je doživio prvi poraz. Sasvim zasluženo, domaći Zadar pred punim je Stanovima slavio 2:1 (1:1) i tako pokazao da nema ni natruha straha od velikana

Odlično ozračje zadarskih Stanova bilo je idealna kulisa za utakmicu koju će domaćini pamtiti. Dinamo iz Lige prvaka dominantnim je maršem domaćim prvenstvima došao do dvoboja u uvijek neugodnom Zadru i tamo slomio zube.

Nakon uspavljujućeg uvoda Beqiraj je iz prve u mrežu proslijedio idealan Tonelov centaršut i tako zabio svoj šesti prvenstveni gol. Prvi strijelac natjecanja Ivan Santini, koji je jedini u ligi zabio više, čekao je svoj red.

Zadrani se nisu stisli u mišju rupu, već su naoružani hrabrošću izišli na megdan Dinamu i održali egal na sredini terena. Isplatilo im se u 38. minuti kada je Begonja iz drugog pokušaja svladao Kelavu nakon lijepe povratne lopte s lijeve strane. Publika se digla na noge, osjetilo se da je Zadar spreman na borbu u nastavku.

Santinijev gol u drugom je kolu Zadru donio pobjedu protiv Hajduka, a domaći lider u 55. je minuti ponovio postupak. Sam je izborio slobodnjak u idealnoj poziciji (Lekina pogreška) te ga od dvije stative pospremio u mrežu nemoćnog Kelave. Santinijev deveti gol u prvenstvu donio je najveće slavlje Zadranima ove sezone.

Do kraja dvoboja Dinamo je počeo izgledati kao dovoljno motivirana momčad, ali, nošeni publikom, zadarski mladići pokazali su da osim talenta imaju i dovoljno zrele glave te su, bez većih tegoba, amortizirali novonastalu Dinamovu dominaciju. Dapače, opasno su prijetili iz kontri, ali rezultat se do kraja nije mijenjao. Sjajna vijest za mladost sa Stanova je to što su umijeće pokazali protiv jedne od najbogatijih neprofitnih organizacija ovoga dijela svijeta. Neki od njih mogli bi uskoro postati zanimljivi i maksimirskim platišama.

Ovo je Dinamovim zvijezdama i treneru Jurčiću dovoljno upozorenje uoči dvoboja trećeg kola Lige prvaka, kada će (u utorak) na Maksimir istrčati Ajax. Ako Dinamo izgubi i taj dvoboj, prilika za europsko proljeće ostat će u sferi teško ostvarive teorije.