LIJEČNIK NJEMAČKE REPREZENTACIJE:

'Zadarsku bolnicu morali smo moliti za gips i štake'

27.01.2009 u 15:35

Bionic
Reading

Dan nakon što je na nedjeljnoj utakmici između Njemačke i Norveške na zadarskom Višnjiku ozlijeđen kapetan njemačke rukometne reprezentacije Michael Kraus, njihov službeni liječnik Berthold Hallmaier obrušio se na hrvatsko zdravstvo

U oštroj izjavi koju su prenijeli svi njemački mediji Hallmaier je rekao da je zdravstvena usluga na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj ispod svake razine i neprimjerena jednom tako velikom događaju.

Hellmaier tvrdi da ni u Varaždinu, gdje je ta reprezentacija igrala prvi krug natjecanja, a zatim ni u zadarskoj bolnici nisu mogli dobiti točnu dijagnozu ozljede svojih igrača zbog loše medicinske opreme. Nakon ozljede, 25-godišnji Kraus je na nosilima iznesen s terena i u nedjelju navečer odvezen na Hitni kirurški prijem zadarske Opće bolnice.

'Nisu mogli ustanoviti koliko je tetiva popucalo ni težinu ozljede. Morali smo moliti za zavoj i štake', izjavio je Hellmaier, prenosi Jutarnji list. Zbog toga je Kraus iz Zadra morao odletjeti za Njemačku da mu se tamo utvrdi težina ozljede i pruži potrebna medicinska skrb.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Zvonimir Vrančić neugodno je iznenađen izjavama njemačkog liječnika, a tvrdnje da su Nijemci morali moliti za gips i štake nazvao je glupostima koje ne želi komentirati, a kamoli dovoditi u pitanje.

'Krausu je dijagnosticirana distorzija skočnog zgloba prvog stupnja, obrađen je po svim standardima medicinske struke kao bilo gdje u svijetu, stavljena mu je longeta i nakon toga je otpušten na kućnu njegu. Nikakvih pritužbi nije bilo, ni od strane igrača ni reprezentacije, osim što je Krausova pratnja negodovala nakon što su im u bolnici ispostavili račun', kazao je Vrančić, dodajući da je zadarska bolnica spremna za puno kompliciranije zahvate, a kamoli za relativno lakšu ozljedu kakvih dnevno imaju 10-ak na Odjelu kirurgije.