GRADE SINDIKALNI DOM

Za zemljište sindikati dali 2 milijuna eura

04.04.2009 u 10:14

Bionic
Reading

Tri školska sindikata - Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama te strukovni sindikat medicinskih sestara na elitnoj su lokaciji u Zagrebu, u Šarengardskoj ulici, koncem prošle godine kupili zemljište za koje su, zajedno s projektom, platili dva milijuna eura.

Na tom prostoru sindikati planiraju sagraditi velebnu zgradu 'sindikalni dom' u kojem će svi sindikati javnih službi imati svoje službene prostorije, a planira se i gradnja podzemne garaže na tri kata, koja bi dijelom bila i komercijalna.

Sindikati su, navodno, zemljište platili u gotovini, a kupili su ga od privatnog vlasnika. Koliko će ih na kraju stajati investicija, iz kojih će izvora biti namirena ta sredstva, tko će graditi dom, neka su od pitanja na koja inače pričljivi sindikalci jučer novinarima nisu htjeli dati odgovor.

'To je čisti posao. Sindikati grade sami sebi. Tu nema ništa sumnjivo. Sindikat se zadužuje za višestruku korist, pogotovo sada kada malo tko gradi u Hrvatskoj', rekao je za Jutarnji list prof. dr. Ivo Goldstein, član velikog vijeća Sindikata znanosti i jedan od rijetkih koji je jučer htio razgovarati s novinarima o iznenadnom sindikalnom građevinskom pothvatu.

Dom bi trebao biti useljiv za dvije godine, a kako bi stvorili financijsku konstrukciju sindikati, navodno, planiraju dizati i kredite te prodati nešto od imovine u vlasništvu.

Najviše novca u investiciju za sada ulaže Nezavisni sindikat znanosti, čiji je čelnik Vilim Ribić, navodno, osobno vodio pregovore o kupnji.

'Gradnja ‘Vilijevivih dvora’ je pljuska svima koji se zauzimaju za jačanje ugleda sindikata. Kolege očito sebe vide kao doživotne vladare koji iza sebe moraju ostaviti mauzolej', rekao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.