ZADARSKA PODRŠKA

Za Vidoševića i Kalmetini ljudi

09.09.2009 u 14:47

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević, čije će ambicije Mesićeva nasljednika zasigurno podržati krupni gospodarstvenici što se okupljaju oko Hrvatske gospodarske komore (a i šire), pozitivne reakcije oko svoje kampanje izaziva i kod pojedinaca koji su bliski HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti

Jedan od najutjecajnijih zadarskih gospodarstvenika i predsjednik Nadzornog odbora Tankerkomerca Božo Jusup potvrdio je bez ikakvih suzdržavanja Novom listu kako podržava Nadana Vidoševića. On je, naime, kazao kako Vidošević 'u ovim ružnim vremenima za hrvatsko gospodarstvo funkciju predsjednika može obnašati bolje od ostalih'.

Pojedinci bliski Jusupu tvrde kako on nikada ne bi otvoreno podržao Vidoševića, a da nije siguran kako mu takav stav eventualno neće praviti problema u odnosima s Božidarom Kalmetom. Izvjesno je, smatraju, kako je zadarski gospodarstvenik dobio 'mig' da njegov sugrađanin i ministar u Kosoričinom kabinetu takvo nešto neće uzeti za zlo. Ova je činjenica još zanimljivija ako je poznato da je Vidošević zbog svoje kandidature 'ispisan' iz HDZ-a.

Hrvatski poduzetnici koji su dobro upoznati sa stanjem u tom području, kažu kako Vidoševiću neće manjkati novca za svoju predizbornu kampanju. Štoviše, kažu oni, Vidoševiću je najmanji problem novac. Njega će imati koliko god bude htio. Problem bi međutim mogao nastati kada dođe do toga da javnosti objašnjava odakle mu taj novac, kaže za Novi list jedan od sugovornika.

Na Vidoševićevu kandidaturu blagonaklono gledaju i splitski gospodarstvenici, a po tom se pitanju spominje i Zvonimir Radić, aktualni predsjednik Nadzornog odbora zagrebačkog poduzeća Piramida. Radić i Vidošević dugogodišnji su prijatelji, poznaju se još iz vremena kada je Vidošević započinjao svoju karijeru. Iako se upravo Radića spominje kao najodgovornijeg za izgrađivanje impresivne Vidoševićeve karijere, on kaže kako to ne odgovara istini. 'Nismo mi njega stvarali, nego je on nas zvao da mu pomognemo nakon što je imenovan za direktora', kaže Radić.