MEGATVRTKA TRAŽI ŠEFA

'Za upravljanje Holdingom potreban je stručan menadžment'

18.07.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nije želio danas na konferenciji za novinare komentirati zbivanja oko kampusa Borongaj dodavši tek da će nešto novo o tome reći na sutrašnjoj, izvanrednoj sjednici Skupštine koja je sazvana samo s jednom točkom dnevnog reda

Upitan da komentira izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića prema kojoj je 'predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić ubrzao uređenje kampusa', Bandić je ustvrdio da ga se pokušava posvađati s ministrom.
'Zašto me želite posvađati s poštenim, sposobnim i kompetentnim ljudima', cinično je kazao Bandić.

U vezi s najavama prema kojima bi neki zastupnici na sutrašnjoj sjednici mogli zatražiti rebalans proračuna, Bandić je rekao kako su već uputili prijedlog u Skupštinu i da je to nakon proračuna, najvažniji dokument.

'Oni ga nisu ni usvojili ni odbili i jedino što smo mogli napraviti je zatražiti mišljenje Ministarstva financija (MIF), no još nismo dobili odgovor', rekao je Bandić izrazivši nadu da će MIF reagirati jednako brzo kao što je to bilo kad su vršili nadzor nad trošenjem proračunskih sredstava.

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, pojasnio je da zakon ne predviđa nastalu situaciju u kojoj rebalans proračuna nije prihvaćen ni odbijen već odgođen.

Napomenuo je da je iznos od 146 milijuna kuna namijenjen za javnu rasvjetu odlukom Skupštine smanjen za 19 milijuna kuna aktom niže razine od proračuna te da to u provedenom proračunskom nadzoru nije ni spomenuto.
Na pitanje novinara je li Državno odvjetništvo zatražilo dokumentaciju vezanu uz izgradnju fontana i pothodnika u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Bandić je dogovorio da, koliko on zna, nije.

Budući da je Skupština Zagrebačkog holdinga sa srijede prebačena za petak, a na njoj bi se trebalo odlučiti o sudbini predsjednika ZGH Ive Čovića, kojem u kolovozu istječe mandat, novinare je zanimalo što gradonačelnik misli treba li mu ga Skupština produljiti.

'Bez depolitizacije upravljačkih funkcija neće biti sreće u gradu. Za upravljanje Holdingom potreban je stručni menadžment', zaključio je Bandić.

Bandić najavio oštar govor u skupštini