GLOBETROTTER KALINIĆ

Za 'spas' Zagreba putuje od Colorada do Izraela

14.08.2009 u 10:38

Bionic
Reading

Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za krizne situacije, vjerojatno ima najbolji posao u gradu - osim što je trenutno aktualna jedna jedina kriza, ona ekonomska, koja nije u njegovoj 'nadležnosti', pročelnik praktički svakoga mjeseca otputuje u neku zemlju na stručne seminare o sigurnosti gradova

Gradonačelnika Milana Bandića zasigurno zbog toga boli ruka, jer je on taj koji Kaliniću potpisuje sve te silne putne naloge, a prema minimalnim procjenama Jutarnjeg lista, dvodnevna putovanja u SAD i Kanadu stoje svako oko 10 tisuća kuna. U cijenu je uračunata povratna avionska karta, smještaj u hotelu i rent-a-car.

Kalinić se trenutačno nalazi u Colorado Springsu u SAD-u, gdje je u posjetu sveučilištu koje ima studij domovinske sigurnosti. Zbog službenih putovanja nije se mogao pojaviti ni na najvećem skupu o sigurnosti, u Zagrebu, u travnju ove godine u Gradskoj skupštini. Tijekom lipnja nalazio se u Varšavi, na sedmoj međunarodnoj konferenciji europskih gradova Krizni menadžment u 21. stoljeću.

No Grad Zagreb Kaliniću je pravdao putovanja na konferencije o sigurnosti i kada je bio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, piše Jutarnji list. Jedno od takvih putovanja bio je i posjet Izraelu u siječnju 2007. godine. No ta putovanja su zasigurno opravdana. Jedini je problem što zbog njih Kalinić ne uspijeva izaći na teren kada se krizna situacija, poput nedavna pronalaska opasnog otpada na Žitnjaku, zaista i dogodi.