GOTOVINA I HIPOTEKE

Za slobodu Čehok nudi 2,6 milijuna kuna

21.07.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Ivan Čehok, kojem je početkom srpnja produljen pritvor za dva mjeseca, mogao bi iz Remetinca izaći krajem mjeseca, budući da mu je nepravomoćno ukinut pritvor

Na zagrebačkom Županijskom sudu održano je ročište u kojem se, na prijedlog Čehokovih odvjetnika, odlučivalo o puštanju bivšeg varaždinskog gradonačelnika iz pritvora. Čehokovi odvjetnici, naime, smatraju da su ostvareni uvjeti za puštanje Čehoka da se brani sa slobode budući da je dao ostavku na mjesto gradonačelnika i ponudio jamstvo. Riječ je o jamčevini u vrijednosti od 110 tisuća kuna u gotovini te još 2,5 milijuna kuna u hipotekama na obiteljsku kuću te zemljište na kojem je kuća njegove majke.

'S obzirom na ostavku na mjesto gradonačelnika, zaključio sam da više nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a tome se nije usprotivio ni USKOK. Međutim, USKOK se nije složio s time da je jamčevina koju je ponudio dovoljno jamstvo za ukidanje drugog pritvorskog razloga - opasnost od utjecaja na svjedoke. Stoga će o žalbi USKOK-a odlučivati vanraspravno vijeće Županijskog suda', doznajemo od Ratka Šćekića, istražnog.

Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda ne prihvati USKOK-ovu žalbu, odnosno prihvati Čehokovu jamčevinu te obećanje da se neće skrivati, ometati postupak i da će se pojavljivati na sudu, bivši varaždinski gradonačelnik mogao bi iz Remetinca izaći već kroz desetak dana.