RADIMIR ČAČIĆ U UMAGU

'Za razliku od Vjesnika, Jadrankamen i Dalmacijavino bit će spašeni'

04.05.2012 u 20:04

Bionic
Reading

Za razliku od Vjesnika, Jadrankamen i Dalmacijavino neće se ugasiti. Naime, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, kazao je danas u Umagu novinarima kako će obje tvrtke nastaviti proizvodnju, a Vjesniku nema povratka

'Jadrankamen i Dalmacija vino nastaviti će proizvodnju, jer su to kvalitetni proizvodi. Oni imaju tržište, imovinu, to je kvalitetan kamen ili vinogradi i brendovi ako govorimo o Dalmacija vinu.

Nažalost, postoje slučajevi kad se jedna nekvalitetna politika više ne može spasiti i kad gotovo da nema povratka. To je, recimo, slučaj Vjesnika: kad nestane proizvod, kad nestane tržište i kad više nema pomoći', izjavio je Čačić.

Upitan o pulskom brodogradilištu Uljanik, kazao je kako očekuje da će se u najkraćem roku na Vladi naći potrebne korekcije koje će omogućiti proces privatizacije u skladu s dogovorom s menadžmentom i sindikatom.

O velikim projektima u Umagu i Poreču, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić razgovarao je u Umagu s umaškim i porečkim gradonačelnicima Vilijem Bassaneseom i Edijem Štifanićem te obećao potporu Vlade.

Kako je istaknuo, u izgradnji novih objekata država će sudjelovati sa 55 posto, županija sa 35, a općine sa 15 posto, a kod izgradnje osnovnih škola veliki gradovi sudjelovat će sa 45 posto. 'U tom modelu svi spremni projekti do ljeta će biti pokrenuti', obećao je.