VRDOLJAK KREĆE U AKCIJU

Za petnaestak dana počinje rušenje ilegalnih objekata

29.08.2012 u 21:38

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak večeras je u Varaždinu izjavio da će za dva tjedna na teren iu kontinentalnom dijelu i u priobalju izaći bageri koji će početi rušiti ilegalno izgrađene objekte

'Jučer nam je na kolegij došao prvi draft liste prijedloga i mislim da ćemo za petnaestak dana već imati akciju na terenu', rekao je ministar Vrdoljak dodavši da će u rujnu početi rušiti one objekte koji su bespravno izgrađeni poslije 21. lipnja 2011. godine i koji su izvan građevinskog područja.

Istaknuo je da kao resorni ministar nema namjeru 'kao neki cezar dizati ili spuštati palac' za određene objekte. 'Puštam inspektorima da biraju koji objekti su u prioritetu i najeklatantniji primjer bezobrazluka, ali tražim od njih da to naprave u rujnu i oni će to učiniti', kazao je Vrdoljak.

Ministar je u Varaždinu posjetio građevinsku tvrtku Zagorje Tehnobeton te obišao Špancirfest. Istaknuo je da je na tom festivalu četvrti put i da se svaki put dobro zabavi.Večeras je šetače na glavnom gradskom trgu 'počastio' kratkom žonglerskom točkom.