OTKAZI U HEP-U

Za otpremnine Mravakove ekipe 4,2 milijuna kuna

22.09.2009 u 19:26

Bionic
Reading

Današnja smjena Uprave HEP-a porezne bi obveznike mogla stajati oko 4,2 milijuna kuna. Prema odluci Nadzornog odbora, u slučaju smjene Ivan Mravak je dobio pravo na otpremninu višu od milijun kuna, a drugi članovi Uprave po 800.000 kuna

Današnja smjena Uprave HEP-a porezne bi obveznike mogla stajati oko 4,2 milijuna kuna. Prema odluci Nadzornog odbora, u slučaju smjene Mravak dobio je pravo na otpremninu višu od milijun kuna, a drugi članovi Uprave po 800.000 kuna, piše Jutarnji.hr.

U otpremnine je uračunato 18 plaća i bonusi. Svi članovi Uprave imaju pravo na otkup službenog Audija A6 te 20-godišnje police životnog osiguranja vrijedne 60 tisuća eura.

Osam mjeseci mediji su u Hrvatskoj konstantno razotkrivali afere Uprave Hrvatske elektroprivrede. Još je nemoguće zbrojiti koliko su financijski teške afere koje je Uprava HEP-a proizvela.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u utorak da je smjena uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) očekivana te da su njezini članovi nakon svih napisa o aferi trebali sami podnijeti ostavke.

"Bilo je logično i očekivano da ta uprava podnese ostavku. No oni su smijenjeni, nisu shvatili da su činili prijestup nečinjenjem, nije bilo kontrole u poslovanju", rekao je Mesić odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara u New Yorku, gdje sudjeluje u radu UN-ova susreta na vrhu o klimi i na 64. zasjedanju Opće skupštine UN-a.

HEP je tvrtka s golemim prihodima, s velikim financijskim prihodima i svako nezakonito poslovanje u njoj odražava se na cijelu zemlju, dodao je Mesić.