PREŽIVJELI PAŽANIN DARIO ŠKODA

'Za nesreću nisu krivi alkohol i brzina'

27.04.2010 u 22:44

Bionic
Reading

Dario Škoda, uz vozača jedini preživjeli u prometnoj nesreći na Pagu, nakon pokopa svoja tri prijatelja rekao je kako za nesreću nisu bili krivi alkohol niti brzina te kako sanja da su mu prijatelji još živi

'Ne želim vjerovati u sve to. Zamišljam si da sam ja najgore stradao, da je najgore to što mi je stradala ključna kost. Želim vjerovati da će, kada sutra dođem u Povljanu, ondje biti svi moji prijatelji i da će me dočekati', rekao je 19-godišnji Dario Škoda.

On je uz 22-godišnjeg vozača Tončija Stupičića jedini preživjeli u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na otoku Pagu u nedjelju oko 2.30 sati. U nesreći su poginuli 19-godišnja Martina Škoda, 24-godišnji Marin Orlić i 21-godišnji Ante Pogorilić.

'Teško mi je, svi su oni bili moji prijatelji, a i rođaci. S Martinom sam išao i dvije godine u isti razred u osnovnoj školi. Svi smo se družili, pogotovo ljeti', rekao je ispred bolničke sobe odjela kirurgije zadarske Opće bolnice Dario Škoda.

'Nismo te subotnje večeri imali nikakav dogovor, okupljali smo se u kafiću. I ne znam kako smo došli na ideju da idemo u Pag. U kafiću smo se zabavljali i slušali glazbu, no moram reći da nismo bili pijani. Popili smo tek nekoliko pića i molim vas da napišete da vozač Tonči Stupičić nije bio pijan i da nije, kako se pisalo, imao dva promila alkohola u krvi, nego puno manje', kazao je Dario Škoda.

Tvrdi da se i ne sjeća kada su krenuli iz Povljane prema Pagu. Sjeća se tek da je sjedio na zadnjem sjedalu s desne strane: 'Uopće nismo vozili brzo, nije bilo nagloga dodavanja gasa i ne vjerujem, kako se govori, da su vidljivi tragovi kočenja. Znam da je bilo sklisko i magla te da smo u jednom trenutku počeli krivudati. Sljedeće čega se sjećam jest svoga paničnog držanja za ručku iznad prozora i vjerojatno mi je pri udarcu zbog toga i puknula ključna kost. U šoku sam i vjerojatno sam zbog šoka zaboravio što je bilo dalje i jesam li, kako kažete da neki navode, pokušao pomagati svojim prijateljima. Jedino čega se sjećam potom jest bolničko vozilo.'

Dario Škoda je želio poručiti obiteljima svojih prijatelja da se drže unatoč tragediji, ali se zatim sjetio i vozača Tončija Stupičića.

'Znam da je njemu sada jako teško jer on na svojoj duši nosi tri mlada života. Čuo sam da je pokušao samoubojstvo. No moram reći da Tonči nije bio pijan i da alkohol i brzina nisu kumovali tragediji', rekao je Škoda.