A TKO DRUGI

Za manjak plina krivi Rimljani

15.01.2009 u 13:47

Bionic
Reading

Vladajuća klika u zemljama jugoistočne Europe našla se u teškoj situaciji kako objasniti narodu zašto nema plina za grijanje usred zime

Osim stvarnih krivaca Rusa i Ukrajinaca, među optuženima su se našle i bivše vlade, Sjedinjene Američke Države, Europska Unija, toplina, neimaština, strani i domaći izdajnici. Naše političare je, recimo, iznenadila topla zima pa nije bilo potrebe za gomilanjem plina i trošenjem novca. Dok nije zahladilo i sve dvostruko poskupilo, a naše skladište napunili Slovenci za svoje potrebe. Slovacima i Bugarima kriva je Europska unija jer su zbog nje morali zatvoriti nuklerake, a sada im se građani smrzavaju jer nemaju plina.

U BiH se, primjerice, od ministra energetike moglo čuti da u njih i nema nekih posebnih problema jer ne troše puno plina - osim što je stanovništvo glavnog grada Sarajeva dva dana na temperaturama ispod nule ostalo bez grijanja.

Najdalje su otišli u Srbiji gdje su za nestašicu plina optuženi ni manje ni više nego Rimljani. Naime, odgovorni za projekt proširenja skladišta plina za nedovršeni posao pokušali su se opravdati arheološkim nalazištem koje je otkriveno tamo pa je sve zapelo.

Dobro je da netko nije za sve okrivio Marsovce, srećom, tek su jučer otkrili da postoje.