KOLAPS U MAKARSKOJ ZBOG NOVAKA

Za Hloverkinog oca ne vrijede zabrane

18.06.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Na rivi na kojoj se nalazi velik broj restorana, kafića i ostalih turističkih sadržaja cijeli dan su se služila topla pića, a sladoleda nije bilo sve do večernjih sati, kao ni semafora na raskrižju koje spaja ulicu s autobusnog kolodvora s rivom

Za cjelodnevno grintanje makarskih ugostitelja i prometnu gužvu na rivi pobrinuo se makarski dogradonačelnik Ante Novak, otac poznate novinarke Hloverke Novak Srzić

Radnici koji su radili na priključku vode za Novakovu stambenu zgradu, koja je u vlasništvu obitelji Novak i njihovog poslovnog partnera, prerezali su 10-kilovoltni kabel pa je dio Makarske ostao bez struje od 10.30 ujutro do predvečer.

Takve greške nisu nikakva rijetkost, no radovi su se izvodili na zgradi koja je 50 metara udaljena od rive i spada u prvu zonu. Naime, makarska gradska vlast, u kojoj je i sam dogradonačelnik Novak, donijela je odluku o zabrani svih građevinskih radova u prvoj zoni počevši od 1. lipnja upravo zato da se ne bi ometala turistička sezona i da bi turisti uživali u Makarskoj, a svi turistički djelatnici nudili svoju ponudu u ugostiteljskim i sličnim objektima.

Prokopana ulica ispred Novakove zgrade
Ugašeni hladnjaci, otopljeni sladoledi, prometni kolaps

No nestanak električne energije ugasio je sve hladnjake, rastopio sladoled i ugasio semafor, što je izazvalo kolaps usred vrelog lipnja, na početku turističke sezone, kada je na snazi odluka o prekidu svih građevinskih radova.

Turisti su zapinjali u prometnoj koloni prema rivi, a radnici koji su morali otkloniti kvar i promijeniti kabel prokopali su pola ulice i time je suzili napola, što je izazvalo opći zastoj.

'Nervozan sam cijeli dan, nemamo struje od jutros, a i sami znate zbog koga', rekao nam je konobar u kafiću Arbun.

Ipak, nitko od Makarana nije voljan dati izjavu za javnost, ali svi su ljuti što gradske odluke moraju poštivati svi osim onoga koji ih donosi.