THOMPSON U BIOGRADU

'Za dom spremni! Mesić i Kajin su izdajnici'

Bionic
Reading

Neću više šutjeti, dosta je! Za dom smo spremni, iako izdajnici to ne bi htjeli. Za dom! – viknuo je Marko Perković Thompson sa bine na koncertu koji je u subotu navečer priredio u Biogradu, te je tisuće okupljenih ljudi pozvao da sa njim zapjevaju „Čavoglave“

- Pjevat ćemo „Čavoglave“, ali ne kao do sada, nego kao 1991., sa povicima „Za dom – spremni“, koliko god to nekome smetalo – poveo je Thompson masu brojniju od deset tisuća prisutnih, koja je ispunila nogometni stadion u Biogradu i skandirala sa pjevačem,piše Slobodna Dalmacija

Podrška okupljenih i obožavanje Thompsona doseglo je vrhunac upravo u subotu na biogradskom stadionu, gdje se dogodio preokret u odnosu na ranije nastupe, jer su pale sve ograde, a sustezanja nije bilo ni u održanim govorima.

- Nisu antifašisti stvorili ovu državu, neću šutjeti! Najveći izdajnici u Hrvatskoj su Mesić i Kajin, ali mrziteljima Hrvatske poručujem da neće uspjeti ugasiti zajedništvo Hrvata, posvađati mene sa Škabrnjom, voditi politiku protiv branitelja i spriječiti nas da pjevamo o ljubavi prema Bogu i domovini.

Slavit ćemo sve naše vrijednosti i osobito sve one koji su dali živote za slobodu Hrvatske. Zajedništvo Hrvata osjećam na svakom koncertu, u cijelom svijetu, dragi moj hrvatski narode – poručio je Thompson, praćen frenetičnim skandiranjem „U boj, u boj, za narod svoj!“ i „Zovi, samo zovi“.

Thompson je bio zadovoljan što je na prepunom biogradskom stadionu vidio veliki broj djece i mladih ljudi.

- Mrzitelje buni što se hrvatska mladež okuplja oko pravih vrijednosti. Mi znamo o čemu pjevamo, a političari su obični izdajnici. Šaljem vam pozdrave od Mirka Norca, koje sam dobio prije nekoliko sati – govorio je Thompson kod refrena „U tamnici tvoji su vojnici“.

Sa bine je pozdravio i Antu Gotovinu, te pozvao sve prisutne na veliku proslavu Dana pobjede 5. kolovoza u Čavoglave.