POGLAVNIK KAO FACEBOOK PRIJATELJ

Za Danijela Srba Tito i Pavelić su - isti!

31.08.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Čak 1370 profila na listi je Facebook prijatelja HSP-ovog predsjednika Daniela Srba. Među njima se nalaze i profili lokalnih HSP-ovih organizacija, običnih simpatizera stranke, ali i profil koji je netko napravio u ime ustaškog poglavnika Ante Pavelića

Da je HSP kao stranka nekoć javno veličala ustaštvo i ekstremni nacionalizam, nije tajna, no negdje prije izbora 2003. godine odlučili su se nakon pritisaka sa zapada, barem javno, odreći promicanja istog. Stoga je činjenica da se među Facebook prijateljima HSP-ovog predsjednika Daniela Srba nalazi profil Ante Pavelića bila pomalo iznenađujuća.

O istom smo upitali i samog Srba koji kaže da nije upoznat s time da mu je profil Ante Pavelića među prijateljima te da tu informaciju mora provjeriti. No naše pitanje kako bi gledao da bilo tko od javnih ličnosti ima Pavelića za prijatelja na Facebooku, s obzirom da se takvo nešto može tumačiti kao zakonski kažnjivo promicanje ustaštva, Srb nam je kazao da bi na to 'gledao jednako kao da netko za prijatelja ima Josipa Broza Tita'.

'Ja želim promišljati hrvatsku budućnost, kako zaštititi hrvatske interese i kako urediti državu da ljudi u njoj bolje žive. Iz prošlosti želim samo izvući pouke kako greške ne bismo ponavljali u budućnosti', kratko nam je kazao Srb

No samo prije nešto više od godinu dana Srb se već bio spominjao Pavelića. Tada je na jednoj lokalnoj televiziji izjavio da je Pavelić za njega hrvatski domoljub, no danas na naše pitanje smatra li da je Pavelić bio pozitivna figura u hrvatskoj povijesti nije htio odgovoriti. Samo je kratko poručio da ne želi da se kroz ovakve teme 'na HSP u javnosti gleda kao stranku koja se bavi prošlošću, već kao stranku koja razmišlja o budućnosti'.