HOLJEVAC U POSJETU KOSTURU

'Za bolnicu u Blatu treba 200 milijuna €, EU u srpnju otvara natječaj'

04.04.2013 u 14:39

Bionic
Reading

'Srpanj ove godine je ključan za Zagreb i njegovu Sveučilišnu bolnicu. EU tada otvara natječaj na temelju kojeg će dodijeliti veliki novac za izgradnju zdravstvene infrastrukture u državama članicama EU', kazala je Tatjana Holjevac, podpredsjednica Skupštine Grada Zagreba i predsjednica Zagrebačke nezavisne liste (ZNL)

Holjevac je u pratnji nekoliko ZNL-ovih kandidata za Europski parlament obišla je Sveučilišnu bolnicu u zagrebačkom naselju Blato. Predstavnici ZNL-a izrazili su veliko nezadovoljstvo zbog stanja bolnice za čiju izgradnju su Zagrepčani svojedobno izdvojili više od 200 milijuna eura.

'Bolnica nije samo propala zbog nebrige i nemara, nego je i strahovito devastirana iako u njoj postoji čuvarska služba. Grijeh je ostaviti bolnicu da ovako propada. Zagrepčanima treba ova bolnica i za njen potpuni dovršetak bit će potrebno uložiti još oko 200 milijuna eura', izjavila je Holjevac.

Poručila je kako će se ZNL zalagati da se bolnica u Blatu dovrši i da će taj objekt, u viziji spomenute stranke, imati trojnu funkciju – bit će to bolnica, hospicij i terme, a za završetak projekta, smatra, treba povući novac iz EU.

'U srpnju ove godine Europska unija otvara natječaj na temelju kojeg će dodijeliti znatna financijska sredstva za razvoj i izgradnju turističke i zdravstvene infrastruktre u zemljama članicama EU. Zagreb ne smije propustiti tu šansu, mora što hitnije izraditi projektnu dokumentaciju te se prijaviti na spomenuti natječaj i završiti ovu bolnicu. Nemojmo zaboraviti kako će u ovoj bolnici, kada se dovrši, posao naći gotovo tri tisuće ljudi', zaključila je Holjevac.