KIŠOBRANI I TOPLIJA ODJEĆA

Za blagdanski vikend kiša pa čak i snijeg

05.04.2012 u 22:08

Bionic
Reading

Kiša je večeras počela padati u unutrašnjosti zemlje, a sutra ujutro padaline se očekuju i u žednoj Slavoniji te ostatku zemlje. Unatoč suncu koje nas je grijalo proteklih dana, blagdanski vikend donosi nam lošije vrijeme stoga pripremite kišobrane i topliju odjeću

Kiša je već večeras počela padati u nekim krajevima zemlje, najviše u unutrašnjosti, a mokro vrijeme će se nastaviti sve do ponedjeljka. Kiša popraćena s grmljavinom natopila je večeras Zagreb, Karlovac, Krapinu, Križevce, Ogulin, a slaba kiša pala je i u Bjelovaru, Rijeci, Sisku i Varaždinu. U ostatku zemlje većinom je oblačno vrijeme.

Prema vremenskim prognozama, već sutra bi trebalo padati u većini zemlje. Očekuje se povremena kiša, ponegdje pljuskovi i grmljavina, a na Jadranu kiša može biti i obilnija.

U žednoj Slavoniji koja kapljice s neba očekuje već tjednima, počet će padati sutra prijepodne, a ista će situacija biti i u ostatku zemlje.

U Lici će kiša padati cijeli vikend, a u nedjelju se u gorju očekuje i koja pahulja snijega. Snijeg će, naime, padati u Gospiću i Ogulinu te na Plitvičkim jezerima.

Jutarnje temperature iduća tri dana spustit će se i do ništice, a najviša dnevna u subotu će biti do 15 stupnjeva Celzijevih, dok će u nedjelju u unutrašnjosti biti i do šest-sedam stupnjeva manja.