HTJELI GA RAZBAŠTINITI

Za 200 tisuća eura naručio ubojstvo roditelja

20.09.2011 u 13:07

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je za 200 tisuća eura naručio smaknuće svojih roditelja policija je, prije nego što se planirani zločin realizirao, uhitila 41-godišnjeg Zvonimira Balova kojega tereti za poticanje na teško ubojstvo

Nakon što je protiv Balova dovršena kriminalistička obrada sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od uništenja dokaza, utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

U službenom izvješću zagrebačka policija navela je da je osumnjičeni tijekom srpnja ove godine 'jednoj muškoj osobi' predložio da za nagradu od 100 tisuća eura ubije njegova oca, a kasnije za isti novčani iznos i njegovu majku.

Na zločinački pothvat on se navodno odlučio kako bi naslijedio roditeljsku imovinu, no slučaj je otkriven prije kobnih posljedica.

U policiji kao ni na sudu nije bilo moguće doznati koliku je imovine Balov trebao naslijediti u slučaju smrti svojih roditelja, koji su ga, kako se neslužbeno doznaje, zbog obiteljskih nesuglasica planirali razbaštiniti.